Retourbeleid

Retourbeleid

Afkoelingsperiode

Bij woonaccessoires-online.nl heeft de klant voor alle bestellingen een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in het bezit van de klant is.

Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. De koper zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of de consument het product wenst te behouden. Indien de koper van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal deze het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan woonaccessoires-online.nl retourneren, conform de door woonaccessoires-online.nl verstrekte instructies.

Consumenten hebben dus recht op een afkoelingsperiode van 14 dagen na levering van het product. Zij mogen een product binnen die periode terugsturen, waarbij ze alleen de portokosten voor het terugsturen hoeven te betalen.

Retourvoorwaarden

Na ontvangst van het product heeft de klant een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden en het product te retourneren of te ruilen. De klant dient dit binnen 14 dagen schriftelijk (via e-mail of brief) te melden. Indien gewenst kan woonaccessoires-online.nl het product kosteloos retour halen.

De aankoop dient, indien redelijkerwijs mogelijk, compleet en onbeschadigd te worden teruggestuurd. Eventuele schade aan het product kan worden verrekend op het terug te storten bedrag. De koper doet vooraf schriftelijk of per e-mail een verzoek voor terugname van het artikel. Het is wenselijk dat de koper daarbij aangeeft in welke staat het artikel geretourneerd gaat worden.

Restitutiebedrag

woonaccessoires-online.nl beoordeelt ieder retour gezonden product bij binnenkomst op schade, defect of verpakking. Naar aanleiding van de staat van het geretourneerde product wordt bepaald welk bedrag aan de koper wordt terugbetaald.
Is deze compleet en onbeschadigd, dan stort woonaccessoires-online.nl het bedrag dat op de factuur vermeldt staat binnen 14 dagen terug. Bij een kapot of incompleet product zijn wij genoodzaakt een schadebedrag in rekening te brengen. Als je een product retourneert adviseren wij je de factuur, die je bij de bestelling hebt ontvangen, ook mee terug te sturen.

Het laten ophalen kan uitsluitend in overleg met woonaccessoires-online.nl.

Het retour sturen van een product en/of bestelling kan uitsluitend naar ons adres in Alphen aan den Rijn zoals dat op de factuur vermeldt staat.

Kosten voor retourneren

Het retourneren van een product kan alleen wanneer er een akkoord is van onze klantenservice en wanneer het product voorzien is van een retourformulier.
(Klik hier voor ons retourformulier)

De kosten van een retourzending zijn in bijna alle gevallen voor de koper. Slechts wanneer de fout door woonaccessoires-online.nl is veroorzaakt zijn de kosten voor het retourneren voor ons. Dit betekent niet dat retourpakketten ongefrankeerd aan ons gestuurd kunnen worden. Daarvoor brengen wij je dan kosten in rekening.

Nadat wij het retourpakket hebben ontvangen en gecontroleerd op compleetheid, zullen wij de kosten voor het retourneren vergoeden. Dit zullen wij altijd binnen een periode van 14 werkdagen doen.

Mocht een retourpakket onverhoopt niet bij ons aankomen dan is de koper, als afzender van het pakket, aansprakelijk. Zorg er dus altijd voor dat het pakket met Handtekening voor Ontvangst (HVA) aan ons retour komt. Dit voorkomt onnodige discussies tussen ons, de klant en de vervoerder.

Retour aanvragen

Om een product retour te zenden verzoeken wij dit te doen na overleg met onze afdeling klantenservice. Je kunt hiervoor onze klantenservice een e-mail bericht sturen waarbij je een verzoek doet om het product retour te sturen. De volgende gegevens hebben wij nodig voor een correcte en snelle afhandeling:

bestel/ordernummer
het product dat retour wordt gestuurd
eventuele reden van retourneren (bij defect of foute levering)
Woonaccessoires Online
Aristoteleslaan47
2408 DS Alphen aan der Rijn
E: info@woonaccessoires-online.nl

Tel.nr.: 06 19 22 59 38

Na het invullen van het retourformulier kun je het product aan ons retour zenden. Wij adviseren het retourformulier duidelijk zichtbaar op het product te plakken. Pakketten die zonder dit retourformulier bij ons binnenkomen, nemen we wel in behandeling maar de afhandeling zal langer duren dan bij producten die correct worden aangeleverd.